Yhteystiedot

Tmi Koirakoulu Vainu
Y-tunnus: 2518038-6

s-posti:
info@koirakouluvainu.fi

Kouluttaja
Johanna Pyhtilä

puh. 0400 788 382

Jaa sivut

Jaa |

Koirakoulu Vainu

Koirakoulu Vainu on käyttäytymistieteisiin perustuva koirakoulu. Tarjoamme ryhmäkoulutuksia, yksilöohjausta sekä ongelmakoirakoulutusta.

Kurssitarjonta koostuu pentukoulusta arjen tottelevaisuuteen sekä kilpa-tokoon ja pk-lajeihin (palveluskoiralajit). Tarjolla myös maastolajit, ID-hajuerottelu ja tunnistusjälki.

Koirakoulu Vainu toimii Vantaan, Tuusulan, Keravan ja Helsingin alueella.

Noudatamme Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä.

Minä, kouluttaja Johanna Pyhtilä

Ammatiltani olen lähihoitaja sekä valmistuin eläintenkouluttajaksi Amiedusta keväällä 2014. Opiskelin myös klinikkaeläinhoitajan opinnot v.2017 

Koirahieroja opinnot suoritin Tampereella ja valmistuin v. 2022


Oma koiraharrastukseni alkoi vuonna 2006, kun toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja ostin oman saksanpaimenkoiran. Kotiimme saapui hyvin energinen ja vilkas saksanpaimenkoirauros Roki.  Rokin myötä aloin kiinnostumaan eläinten käyttäytymistieteistä. Oli mahtavaa huomata, kuinka nopeasti koira oppi asioita positiivisin vahvistein.

Vuonna 2009 meille tuli toinen saksanpaimenkoira, narttu nimeltään Blondi. Blondin kanssa olen suorittanut nyt BH-käyttäytymiskokeen ja JK1, JK2, JK3, TK1 JA TK2,sekä Nose Work hajutestin.Blondi on esiintynyt myös Tv sarjassa Kummalliset kammot ja se on koulutettu myös silmänliike tutkimukseen,missä koiran tulee katsoa erilaisia kuvia ja pitää päätä paikalla sille tehdyllä kohteella (Helsingin yliopisto). Blondi on koulutettu 8 vkoisesta lähtien ainoastaan positiivisella vahvistamisella, sheippaamalla sekä kohteita käyttämällä. Niin kisaliikkeet kuin arjen taidotkin. Vuonna 2018 uutena tulokkaana perheeseemme tuli saksanpaimenkoira uros Obelix. Obelixin kanssa teemme hakua,tunnistusjälkeä,Pk tottista ja tokoa sekä Mondioringiä positiivisellä vahvistamisella.

Jäljestys, haku ja tottelevaisuus ovat minulle lajeina lähinnä sydäntä. Kuitenkin arjen sujuminen on koiran kanssa tärkeintä, ja silloin on myös helppoa rakentaa varma kisakoira. Tunnistusjälki ja hajuerottelun opettaminen ovat myös vahvuuksiani, ja olen tehnyt sitä alan ammattilaisten kanssa usean vuoden ajan (Ilkka Hormila).

Kouluttaminen vei minut kokonaan mukanaan ja lähdin opiskelemaan eläintenkouluttajaksi syksyllä 2011. Valmistuin eläintenkouluttajaksi keväällä 2014 Amiedusta. Toisena eläinlajina mitä koulutin olivat kissat ja kanit. Tavoitteenani on oppia lisää eri eläinlajeista ja niiden käyttäytymisestä ja kouluttamisesta, sekä kehittyä jatkuvasti kouluttajana. Koulutukseni myötä koulutan myös muita eläimiä kuin koiria. Olen käynyt myös operantin ehdollistamisen kursseja, kanakurssit workshop 1, 2, 3, ja 4.